Čaro všednosti (Táňa Keleová-Vasilková)

Čaro všednosti (Táňa Keleová-Vasilková) caro_vsednosti.jpgKomorný príbeh mladých manželov Magdy a Adama. Hoci obaja boli kedysi presvedčení, že im dvom sa to nikdy nestane, čas ukázal, ako sa mýlili. Všednosť, jednotvárnosť, nekonečný a opakujúci sa kolobeh rovnakých rán a rovnakých večerov postupne mení ich spoločný život. Ani si nestihli všimnúť, kedy sa to vlastne stalo, no zrazu akoby v ňom bolo niečo mŕtve. Keď sa Magda rozhodne, že pôjde do práce, ich vzťah sa ešte zhoršuje. No môže mať všednosť aj svoje čaro?


Hovorí sa, že kniha je najlepším priateľom človeka (taktiež ako aj pes či posteľ :) a z času na čas nikomu nezaškodí trochu "vypnúť" a oddýchnuť si pri dobrej knihe. Ja tiež nepatrím medzi aktívnych čitateľov a čítanie kníh je pre mňa zriedkavou činnosťou, no samozrejme, záleží na knihe. Preto mám pre Vás jeden knižný tip.
Ako ste už mohli postrehnúť, názov tohto románu je Čaro všednosti. Osobne si myslím, že tento román je určitou formou "útočiska" každej ženy. Rozoberá aktuálne problémy, starosti a radosti modernej ženy a väčšinou to už tak býva, že ženu najlepšie pochopí žena a v tomto románe sa určite nájde každá zo žien. Možno je to trochu divné tvrdenie, ale človeka niekedy svojím zmyslom "poteší" keď aj niekto iný má podobné problémy, teda aspoň z časti. Pretože ak nám niečo nevychádza tak ako by sme chceli, povieme si že to sa môže stať len mne! A práve v tomto románe nájde pochopenie každá zo žien. No túto knihu by som odporučil prečítať aj nejednému z mužov. Ak sa chcete skutočne dozvedieť "Po čom ženy túžia" tak to nehľadajte v nejakej pochybnej televíznej relácii, nájdete to v tejto knihe. Môžem povedať, že pre mužov je to aj jedna z ciest ako začať chápať ženy a ich problémy, ktoré sa im väčšinou zdajú byť nepodstatné.

O autorke:
TÁŇA KELEOVÁ - VASILKOVÁ sa narodila v Chomutove, v mestečku v severných Čechách. Od svojich štyroch rokov žije v Bratislave. Ukončila štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte UK v Bratislave a potom pracovala vo viacerých časopisoch. Od roku 1994 sa venuje písaniu románov. Má tri deti a so svojou rodinou žije na sídlisku v Devínskej Novej Vsi.
Autorka doteraz vydala tieto romány: CENA ZA VOĽNOSŤ (1997), MANŽELKY (1998), TÚŽBY (1999),MAMA PRE VERONIKU — román vyšiel aj v českom preklade (2000), ČRIEPKY (2001), OKIENKO DO SNOV (2001), SLZY A SMIECH (2002), POZLÁTKA (2003)

Súvisiace linky + príloha:
www.ikar.sk
obálka knihy Čaro všednosti

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Michalovce alebo Košice + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Štvrtok, 28. Marec 2024  meniny má: Soňa zajtra: Miroslav