Vianoce z vinylu II/III: České vianočné skladby z LP platní vianoce-z-vinylu-ii-iii-ceske-vianocne-skladby-z-lp-platni.jpgMoja zbierka českých vianočných vinylových platní mi pre spracovanie dala zabrať asi najviac času, nakoľko je skutočne bohatá a vidím, že aj po uploadnutí videí na youtube mali o videa a skladby ľudia skutočne záujem. Viacerých určite potešili, lebo ako Vianoce samotné, tak aj tieto skladby im pripomenuli najmä detstvo či mladosť (usudzujem podľa komentárov na youtube) odohrávajúce sa prevažne v 80/90-tich rokoch, nakoľko túto éru tieto vianočné vinyly najviac reprezentujú. Je ťažké pochopiť ako berú súčasnú dobu súčasné deti. Verím, že štastne. No najmä z hľadiska veselých a šťastných Vianoc vám väčšina z ľudí žijúcich v tej dobe povie, že vtedy bolie Vianoce veselšie a šťastnejšie ako teraz, aj keď boli možno skromnejšie. Osobne mám pocit, že aj trvali nejak....dlhšie :) a celé to podčiarkujú staré známe a každé Vianoce sa opakujúce filmy a najmä rozprávky z tej doby a rovnako je to aj s hudbou. Vinyl je predsa len vinyl a predpokladať, že sa staré albumy budú opäť vydávať a lisovať aj na vinyloch je viac ako nepravdepodobné. Cenné sú preto každé zachované kusy, ktoré sa ešte stále dajú nájsť a kúpiť vo veľmi dobrej kvalite najmä vzhľadom na svoj vek. Ak ste na tom podobne a už sa neviete dočkať, kedy si budete môcť opäť vypočuť vaše obľúbené vianočné skladby s typickým gramofónovým charakterom či prípadne chcete len tak zaspomínať, pripravil som pre vás zbierku toho, čo sa mi zatiaľ (ak niečo pribudne nevylušujem, že bude aj porkačovanie) podarilo zozbierať.
Vianoce z vinylu I/III: Americké vianočné skladby z LP platní vianoce-z-vinylu-i-iii-americke-vianocne-skladby-z-lp-platni.jpgPre všetkých milovníkov vianoc, retro vianoc, vianočných skladieb a najmä hudby z vinylu som si tento rok (sice som to plánoval už minulý) pripravil špeciálny hudobný vianočný výber. Bude rozdelený až na tri časti a to na: americké, české a slovenské vianočné skladby (a koledy) a každá časť sa bude týkať čisto skladieb, ktoré boli vydané na LP či SP platniach a ktoré je hlavne možné si aj v dnešnej dobe zakúpiť (čiže žiadne stiahnutie zdarma ;)) a aj takýmto spôsobom si spríjemniť prežívanie vianoc.
Remembering Whitney Houston remembering-whitney-houston.jpgPohreby dobrovoľne nenavštevujem (vlastne kto áno), no teraz pozerám na rozlúčku s Whitney Houston a som unesený. Ak sú vám známe černošké omše, áno napríklad z amerických filmov ako Kazateľova žena v ktorom si zahrala aj samotná Whitney Houston, viete si teda predstaviť typickú černoškú gospelovú omšu. Na naše pomery možno až príliš temperamentná, ale o to osobnejšia a úprimnejšia, proste nie to klasické (a niekedy až sektárske) odriekavanie toho istého dookola. Sledujem to už asi hodinu a zatiaľ sa nič podstatné neudialo a to práve ide, kam sa ponáhľať, práve teraz? Prítomní spievajú, vždy niekto pristúpi a povie niečo čo ho s Whitney spájalo, dokonca padlo aj zopár veselých príhod. Spomedzi všetkých zúčastnených príbuzných sa rozlúčky zúčastnil aj R.Kelly ktorý s veľkým precítením zaspieval skladbu I Look To You, úžasná Alicia Keys a ich spoločný ´objaviteľ´ Clive Davis. No a v neposlednom rade samozrejme aj nikto iný ako ´bodyguard´ Kevin Costner.
Majk Spirit: Nový človek (tracklist + live stream, cover + súťaž o 3xCD) majk-spirit-novy-clovek-tracklist-cover-sutaz.jpgPrvý sólo album Majk Spirit-a, je už v predpredaji a tým pádom je možné zhodnotiť zatiaľ jeho obal či počet skladieb ktorých je na album viac než dosť a samozrejme aj jeho prípadnu kvalitu a pestrosť trackov. A pre tých (no samozrejme nie len pre nich), čo sa zatiaľ nevedia rozhodnúť, či si album kúpia alebo stiahnu bude pripravená súťaž, kedy počas piatich týždňov, bude môcť každý týždeň jeden z vás vyhrať tento nový album - Nový človek.
  • EDIT: 5.11.2011 Nakoľko sa vydanie albumu posunulo (cca na 11.11.2001) tak aj ja som nútený posunúť prvé žrebovanie na 13.11.2011. Aj keby bolo prvé žrebovanie tak ako bolo plánované (6.11.2011), prvý výherca by za výhrou musel aj tak týždeň čakať a takto aspoň získajú príležitosť vyhrať viacerí ;)
  • EDIT: 3.11.2011 o 14:50: Informoval som sa o dostupnosti CD a aj to, ktorým dátumom začína predaj (1. alebo 11. novembra) a tu je odpoveď: CD su este vo vyrobe, akonahle budu k dispozicii, okamzite ich posielame.
  • EDIT:31.11: nakoľko všetky predobjednané CD budú podpísané Majk Spirit-om, tak aj tie Vaše, ktoré budú v súťaži budú podpísané tiež!
  • 9.11.2011 - CD Nový Človek už je dostupné a na sklade u walkthisway.eu
  • 15.11.2011 - CD dorazili a prvé z nich bude hneď odoslané prvému výhercovi
  • 5.12.2011 - KONIEC SÚŤAŽE síce nerád ale bol som donútený upraviť súťaž o počet CD z 5 na 3 pričom dve už boli odoslané (potvrdenie pre anonymného z diskusie zverejním zajtra). Prvý dôvod pre zmenu bol ten, že aj v prvom aj v druhom prípade som čakal skoro týždeň na potvrdenie adresy a na toto ja fakt nemám, strážiť a upozornovať ľudí, že niečo vyhrali a že či o to majú záujem. Ďalšia vec trochu som to finančne prepískol a mne osobne 55€ zdarma nedá nikto, čiže aj výhra 3CD by mala poťešiť. Ďalej, 2xCD boli poskytnuté ľuďom mimo súťaže nakoľko ich chceli venovať ďalej ako darček nakoľko bolo s podpisom a po predpredaji už podpísané CD nebolo možné získať. To samozrejme nemusí nikoho zaujímať a sútaž nemá striktné pravidlá, pravidlo je odovzdať výhru a dve už boli odoslané a jedna sa ešte plánuje. A plánuje sa aj vyhodnotenie (len na to nie je momentálne čas :)) lebo išlo o to zistiť, ktorú skladbu od Spirita majú ľudia najradšej. A ako prinútiť ľudí hlasovať? No samozrejme, treba im dať niečo ZADARMO :) Ďalšia vec pre toho istého anonyma z diskusie, ak nevšie čo je SEO a že aj bez toho aby sa jednalo o súťaž sa dá získať návštevnosť viď query pre mladý rebel
    http://www.google.sk/search?hl=sk&q=majk+spirit+mlady+rebel
    tak radšej nepíš o ojeboch. Lebo ak by súťaž bola ojeb, nevyhral by nikto :) a formulár bol stiahnutý už asi pred dvoma týždňami, práve z toho dôvodu, aby sa už nový ľudia nezapájali aby nevznikol dojem o odrbe :) ktorý aj vznikol a teda súťaž a možnosť sa zapojiť bola len vtedy ak bol formulár vyvesený. No a to, či sa o tretie CD bude žrebovať alebo nie to si ešte rozmyslím...
  • POTVRDENIE: okej, je to tu... najmä pre toho inteligentného anonyma, nech mu sluzi zdravie a som zvedavy co napise teraz... http://res5ekt.com/SNC00744.jpg ....a aby som nezabudol: posledné žrebovanie bude na Mikuláša, nech to má trochu symboliku ;)
  • 06.12.2011 - okej posledný výherca vyžrebovaný
  • 26.12.2011 - výsledok 10-tich najobľúbenejších skladieb Majk Spirita, na základe odpovedí súťažiacich
Mac Miller - Best Day Ever (Mixtape) mac-miller-best-day-ever-mixtape-download-zadarmo-na-stiahnutie.jpgMac Millera som už trochu načrtol v predchádzajúcom článku, kde som sa ``rozplýval´´ nad jeho mixtape-om K.I.D.S. No a práve dnes, niekoľko dní avízovaný nový mixtape ``Best Day Ever´´ uzrel svetlo sveta. A ako ho tak pomaly počúvam (síce zatiaľ niesom ani v polovici) tak ak ste čakli pokračovanie K.I.D.S. tak vás možno sklamem, ale mne to znie ináč. Možno ešte Donald Trump, ale tiež ak by bol každý mixtape na jedno kopyto časom by to ľudí začalo nudiť. Je to zrejme aj tým, že z pôvodných ľudí ktorý robili hudbu ku K.I.D.S. sa na Best day Ever objavil len ID Labs, ktorý sa v pôvodnom tejpe podpísal zrejme asi pod najúspešnejší track ``Knock Knock´´.
Tip na Web: whosampled.com - databáza skladieb z ktorých boli použité sample pre vytvorenie iných skladieb who-sampled-whosampled-kto-koho-vysamploval.jpgTento rok bude neskutočne úrodný na dobrú hudbu, tak napríklad Mac Miller. Dosť sa mi zápáčila skladba ``Good Evening´´, až tak že som si z inštrumentálky strihol na zvonenie (kto má záujem tu si to zvonenie môžete stiahnuť (676.49 Kb 224kbps 44kHz - Mac Miller - Good Evening zvonenie na mobil v mp3)). Celkovo mixtape K.I.D.S sa mi páči skôr kôli hudbe ako kôli rapu, proste žiadne moderné elektro ale hip-hop, čo skladba to hip-hop. Z ``Nikes On My Feet´´ som skoro odpadol a ak aj ty tak si to kľudne daj do statusu ;) alebo Knock Knock. Kto v poslednej dobe spravil skladbu zo samplu z rokov 60-tych (Kanyeho Diamanty zo Sierra Leone sú z 1971)? A tak teda idem skladbu za skladbou a hľadám pôvod každej skladby. No a tu prichádzam k webu whosampled.com o ktorom bude tento článok (len trošku dlhšie intro :)).
DJ M-Rock (Toronto, Canada): The Best of Kanye West Mixtape (68 skladieb) the-best-of-kanye-west-68-skladbovy-mixtape-by-dj-m-rock-toronto-canada.jpgA máme tu ďalší mixtape, tento krát zahraničný, čo je len dôkaz toho, že SEO je moja parketa nakoľko autor mixtape-u ma našiel po tom čo hľadal nejaké mixtape-y (zrejme došiel na Mladého Rebela). Naposledy čo ma niekto oslovil s tým či nespropagujem jeho tvorbu bola skupina Pravda Slova (Prešov) niekedy back in 2003. Po krátkej dobe na to :), len po 8-mich rokoch v roku 2011 sa to stalo znova. Najprv som si však myslel, že je to len SPAM, no v oslovení bolo moje meno a nenúkal mi žiadne milióny, čiže touto vylučovacou metódou je jasné, že to SPAM byť nemohol +potom mi samotný odosielať odpísal ešte raz. O kom teda bude reč? Hovorí si DJ M-Rock, a je priamo z ďalekého Toronta v Canade, je full-time DJ čiže okrem toho žiadna iná robota :) prípadne tiež producent. Začínal s battlovaním, kde získal niekoľko ocenení od ľudí ako Dj Q-bert, Just Blaze, Alchemist a či zaslúžene posúdite ochvíľu v priloženej tvorbe.
Predvianočný tip na knihu: Maxim E. Matkin - Aj ja teba maxim-e-matkin-aj-ja-teba-kniha-obal.jpgPo troch rokoch opäť nová kniha od Matkina. Popri všetkých tích knihách čo čítam o zbohatnutí, úspešnej komunikácii, ceste nahor je to najmä pre mňa veľmi príjemná zmena. Konečne niečo čo má dej :). Skvelé čítanie, ani neviete a už ste v polovici knihy. Trochu ma však dostala hneď na začiatku pri predstavovaní jednej z dvojice hlavných postáv - Arneho, v tom momente som myslel či to autor fakt myslí vážne, pretože osobne mám už všetkých tich konšpirácii o NWO, WW3, UFO atď fakt dosť. No zdesenie trvalo len dve strany, no skutočne som mal chuť knihu v tej časti zavrieť a hodiť ju niekam do...kúta. Nakoľko s knihami zo zásady nehádžem a ani ich po prečítaní nepredávam, pekne ju čítam ďalej. Čiže prezradím že žiadna tretia svetová sa v knihe konať nebude a ani mimo nej (dúfam) aj napriek mnohým ukrajinským predikciám. K ukrajinským predikciám už len malá poznámka, že čo je na tom predpovedať ponorke že skončí pod vodou? Keby vzlietla to by bolo :)
Majk Spirit - Mladý Rebel Mixtape (online stream + download) majk-spirit-mlady-rebel-mixtape-2005-2010-zadarmo-na-stiahnutie-mp3.jpgPred avízovaným sólo albumom, ktorý sa chystá na Jar 2011 posiela Majk Spirit (aka Koko Najs aka Koko Šajs alebo Dilema) mixtape ktorý zahŕňa texty jeho tvorby od roku 2005 až 2010. Slovenskú scénu si už ja osobne veľmi neidem, ale tento tejp sa určite podaril a sám som zvedavý na samotný album, ktorý určite podporím aj kúpou nakoľko Spiritov rep sa dá a dal počúvať už od doby Dilemu. Odporúčam si vypočuť staršiu skladbu ``Byť či Nebyť´´ ktorá ma na svoju dobu veľmi kvalitnú inštumentálku a text má trochu hlbšiu myšlienku na zamyslenie, ale o to v hip-hope vzácnejším počinom.
Adventný kalendár Neckermann 2009 prezradený! Quelle adventný kalendár zrušilo adventny-kalendar-neckermann-2009-prezeradeny-quelle-adventny-kalendar-zrusilo.jpgToto ma fakt baví aj keď na to nemám veľa času, ukazovať trhlinky webov, ktoré si niekto zaplatil. Čiže malá rada odo mňa pre každého kto si číta tento článok, ak si v budúcnosti zadáte požiadavku na vytvorenie webu, webovej aplikácie, e-shopu,... okrem dobrej ceny požadujte aj kvalitu. Ja viem "je kríza" a aj napr. mne osobne tohto roku už zopár ľudí povedalo že robím "draho", za čo im samozrejme ďakujem a beriem to ako kompliment ;) aj keď na 90 000 €urové štátne weby fakt nemám, čiže ak to čítajú kompetentní - malý odkaz pre nich: mohli ste ich dať spraviť mne a ušetrili by ste....45 000€ minimálne - ja som skromný ;), čiže do budúceho roka so mnou kľudne počítajte. Späť k Neckermanu a Quelle. Kríza a či sa vám to slovo páči alebo nie, spôsobila to, že ste mohli byť počas celého roka bombardovaný ponukami oboch zásielkových katalógov zľavami ktoré doteraz v podobnej intenzite neboli, mne to už po čase prišlo jedno a dá sa povedať, že som na oba zásielkové obchody zanevrel. Kvôli kvalite a cene.
Tip na hudobný album: Playaz Circle - Flight 360: The takeoff playaz-circle-flight-360-the-takeoff.jpgNa tento album som dlho čakal. Asi mesiac - dva :) Zajtra, teda 29. 09. 2009 začne officiálny predaj nového albumu Flight 360: The takeoff od atlantského dua Playaz Circle, no vďaka zopár dobrým dušiam je možné si ho celé vypočuť v predstihu aj keď niekoľko skladieb najmä v podobe klipov bolo možné počuť aj niekoľko mesiacov dozadu vďaka skupine samotnej. Čo sa žánru týka osobne ich neviem kam zaradiť, na last.fm sú otagovaný ako: Dirty South, Southern rap či dokonca Crunk, fakt si to treba vypočuť. Duo tvoria Tity Boi and Dolla Boy a témou v ich textoch sú samé zaujímavé a príjemné veci ako doláre, reťázky, pozlátené vydličky, Gucci, Fendi, Vuiton botičky (viem, znie to teplo, no to len aby sa rýmovalo ;) a Nuvo.
Ako zbohatnúť: Techniky úspešného telefonovania - ktoré skutočne fungujú! (Stephan Schiffman) ako-zbohatnut-stephan-schiffman-techniky-uspesneho-telefonovania-ktore-skutocne-funguju-kniha.jpgTáto kniha ma dostala do kolien...kompletne, jak tu sedím. Postupne pri tom začínam prichádzať na to, že nie vždy je v obsahu knihy to čo je aj v názve. Skoro som na to prišiel, že? Teda ako, nie žeby bola o možnostiach drobnochovu úžitkového vtáctva v paneláku, to zase tiež nie, ale je v nej určite viac ako som čakal. Každý z nás sa musel aspoň raz niečoho alebo niekoho zbaviť predajom a poniektorý možno aj cez telefón. Človek má z toho pochopiteľne zisk. A poniektorých aj napadlo ako to povedať inak než len obyčajným: "Dobrý deň, rád by som Vám ponúkol....blablabla" a ďalej už len počuť obsadzovací tón. Osobne nemám rád, teda nie že nemám rád, ale radšej mám keď sú slová podané viac-menej originálne (tým že nemám rád som chcel povedať - nemám rád neoriginálne podané slová). Na druhej strane to tiež netreba preháňať a byť až násilne vtipný tak ako to tiež uvádza Stephan Schiffman vo svojej knihe na príklade: "Rád by som Vám pomohol zbaviť sa niekoľkých miliónov". Čiže na úvod, bacha na to!, my ideme ďalej...
Adventné kalendáre Quelle a Neckermann 2008 prezradené! quelle-neckermann-vianoce-vianocny-kalendar-2007.jpgAj tento rok si pre nás zásielkové katalógy Quelle a Neckermann pripravili adventné kalendáre s okienkami zliav a výhod a keďže systém alebo prevedenie adventných kalendárov je podobné (ak nie to isté) z minulého roku, nebolo ťažké prezradiť čo sa v samotných oknách skrýva. Ak Vám to spraví osoh a pomôže Vám to pri kúpe darčekov na poslednú chvíľu cielene ušetriť v článku nájdete to čo sa v adventných kalendároch Quelle a Neckermann pre rok 2008 skrýva.
Loreena McKennitt: A Midwinter Night's Dream loreena-mckennitt-a-midwinter-nights-dream.jpgSchyľuje sa k Vianociam. A takéto, krátke jednovetové úvody ma bavia :). Tohtoročnou predzvesťou Vianoc bol pre mňa newsletter z QuinlanRoad o najnovšom release Loreeny McKennitt s názvom A Midwinter Night's Dream. Okrem prekrásneho obalu so zvieratkovským motívom obsahuje trinásť skladieb a teda osem úplne nových a päť skladieb z albumu A Winter Garden: Five Songs For The Season. Celý album sa nesie v exotickom duchu a už známe skladby ako God rest Ye Merry, Gentleman či Snow si budete môcť vypočuť v novom prevedení.
Májová žena hľadá decembrového muža majova-zena-hlada-decembroveho-muza.jpgAk patríte medzi ľudí ktorí radi čítajú horoskopy stalo sa vám už, že to, čo v nich bolo napísané, sa aj skutočne stalo? Ako to asi funguje, keď správna konštalácia hviezd ovpylvní to, že niekto bude mať štastie v láske či v peniazoch? Ako? :) Podľa knihy Májová žena hľadá decembrového muža to možné nie je. Hviezdy náš osud zariadiť nemôžu, no naznačiť jeho smer môže práve dátum narodenia. V knihe sa na túto tému uvádza mnoho zaujímavých a užitočných informácií, ktoré súvisia s dátumom narodenia a samozrejme aj to ako dátum narodenia môže ovyplyvniť váš ďalší život. Samozrejme, nie je určená len májovým ženám a decembrovým mužom ;)
Ako zbohatnúť: Bohatý otec, Chudobný otec (Robert T. Kiyosaki) bohaty-otec-chudobny-otec-robert-t-kiyosaki-sharon-l-lechterova.jpgKniha Bohatý otec, Chudobný otec od Roberta T. Kiyosaki-ho sa mi dostala do rúk v čase keď si poniektorí z mojich rovesníkov už môžu pred meno pripísať Bc. Načo moje podvedomie hneď zareagovalo "Vidíš, mohol si aj ty!", ocovi som pre istotu radšej nič nehovoril :)) Urobil som dobre, že som nakoniec VŠ predčasne ukončil, hlavne vzhľadom k tomu čo chcem ja. Na moje prekvapenie obsah knihy nesedel s tým čo som očakával. Knihy väčšinou kupujem podľa témy a ako prvé mi musí rezať jej názov poprípade si k nej prečítam úryvok ak je k nej zverejnený. Niekedy je zaujímavé kúpiť knihu naslepo, len podľa názvu. Knihu som teda kupoval v mienke, že bude o tom aký je rozdiel vo výchove detí medzi bohatými ľuďmi a chudobnými. Vo výchove ako takej, nakoľko podtitul knihy je "Čo bohatí učia svoje deti a chudobní nie". Hlavnou témou sú peniaze a to ako k nim pristupujú bohatí a chudobní a čo učia o peniazoch svoje deti. Ak by bol podtitul "Čo bohatí učia svoje deti o peniazoch a chudobní nie" tak by mi to dávalo úplne iný zmysel. Kúpu knihy samozrejme neľutujem a po jej prečítaní môžem povedať, že je to kniha ku ktorej sa dá kedykoľvek vrátiť.
Mesto Tieňov mesto-tienov-serial-markiza.jpgČasy, kedy si ľudia zvykli kaziť zrak pred televízorom sú nenávratne späť :). Otázkou je či predchádzajúca veta má zmysel? Niekto by mohol povedať, že samotné sledovanie televízie je nezmysel. Má zmysel pozerať televíziu v piatok večer? Záleží zrejme na tom, kto je na tom ako zle a čo práve v telke ide. Zámerne nesledujem seriály o ktorých sa tvrdí, že vás pripútajú k televízoru a sú natočené spôsobom, keď sa časti končia práve v tom najlepšom. Súčastné slovenské seriály zase nesledujem z opačného dôvodu a teda že v nich nič zaujímavé nie je. Nekončia v tom najlepšom pretože najlepšie na nich je to keď končia. A tak po všetkých "daily-soap shit neviemčo", je tu konečne slovenský seriál (Mesto Tieňov) na ktorý sa dá nielen pozerať, no diváci sa naň aj úprimne tešia (na základe väčšiny kladných príspevkov v diskusii).
"Dve Dvojky" dve-dvojky.jpgNedávno som mal 20...pred štyrmi rokmi dokonca 18...a od včera (od 4:21 rána) mám 22. Keď to takto pôjde ďalej tak.... :D No ale fakt, nehorázne letí ten čas, čo iné mám na to povedať. Ak si niekto na základe obrázku myslel, že článok bude o tom aký je život s dvojkami kozami tak ho trochu sklamem nakoľko (chvalabohu) netrpím gynekomastiou. Mám dosť alopécie ale proti nej ešte viac Finasteridu a FO-TI na pol roka :) + podpory zo strany mojích najmilších.
Ako na ženy? ako-na-zeny.jpgOdpoveď "A načo?" je samozrejme na mieste, najmä ak má dotyčný niekoľko neúspešných "loveckých sezón" za sebou. Vždy však lepšie ako parohy, že? ;) Netreba sa preto vzdávať a hádzať flintu, ako sa hovorí, do žida. On za váš neúspech aj tak nemôže. Môžete vykonávať akúkoľvek činnosť a za každým úspechom či neúspechom, môžte hľadať len jednu jedinú osobu. Áno, samého seba. V poslednej dobe si to prizvukujem čím ďalej tím viac, aby som si to v konečnom dôsledku aj UVEDOMIL. Dalo by sa povedať, že tento článok a slová v ňom obsiahnuté píšem aj sám sebe. Zatiaľ som na polceste, lebo jedno je "uvedomiť si" a druhé je "konať podľa toho". Aby som opäť neodbočil z témy, v tomto článku určite nenájdete žiadne návody ako 100% ženskú uloviť, zbaliť, dostať do postele, etc. Myslím, že ženu ulovíte len vtedy ak vám to ona sama dovolí ;)
Aký bol môj rok 2007 a čo očakávam od roku 2008 aky-bol-moj-rok-2007-aky-bude-rok-2008.jpgChcem sa čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým, ktorí mi želali šťastný nový rok, pretože nakoniec aj taký bol. Musíte ma mať veľmi radi :). Rok 2007 bol okrem iného aj mierne stresujúci, stál ma zopár vlasov ktoré sú nenávratne preč a bol tak trochu o určení si vlastných priorít. Na začiatku nového roku sa cítim skvele, som plný energie a chuti do práce. Dal som si aj niekoľko predsavzatí, ktoré sa snažím dodržať už od Vianoc (do konca starého roku sa mi nechcelo čakať a potom by ma to možno prešlo). V opačnom prípade si predsavzatia nedávam, nevidím v tom zmysel, no tento krát mám niekoľko cieľov ktoré chcem skutočne dosiahnuť.
Hudobný vianočný výber 2007: vianočné piesne na rôzne štýly anjelik.jpgKiežby už boli Vianoce..... čo najskôr za nami :) Momentálne to takto vnímam no nemám k Vianociam žiadny odpor, to nie. Žijem(e) nimi už nejaký ten mesiac lebo ináč sa nedá. Myslím že tu boli skôr ako dušičky a číhali a upovedomili na seba už koncom októbra. Zkomerčnieva sa... Ešte nikdy som nevidel toľko super 1sk ponúk, 20-70%-ných zliav, splátky po troch mesiacoch či kreditné karty zadarmo. Kiežby každý deň boli Vianoce :), to by sa nakupovalo. Za keš či na splátky to je jedno lebo čím viac nakúpim tým viac ušetrím, logická priama úmera s jedným podstatným detailom a teda že aj viac miniem, bez toho aby som musel. Táto časť je len úvaha k Vianociam a nemá s témou článku nič spoločné, no nemôžem si dovoliť nedať "na papier" svoje (anti)vianočné pocity. Nechcem moralizovať, lebo toho roku som doslova všetko prejebal (rozumej: minul) :) Zľavy-akcie, hento, tamto a na účte zíva biednych 4 tisíc. Nepatrím sebe, som obeťou konzumu a už len čakám na princeznú na bielom koni ktorá ma z toho zajatia vyslobodí. Podmienkou je aby bola dobre finančne zabezpečená ;)
Adventné kalendáre Quelle a Neckermann 2007 prezradené! quelle-neckermann-vianoce-vianocny-kalendar-2007.jpgTak ako po minulé roky, tak aj tento rok pripravilo Quelle a Neckermann (dve najväčšie zásielkové služby firmy Karstadt Quelle) pre svojich zákazníkov on-line adventné kalendáre. Každý deň od 1.12 do 24.12 je pre zákazníkov pripravená iná akcia vo forme zliav na rôzne druhy tovaru, nákupných poukážok, odmien či odpustenia poštovného. Každým dňom sa odkrýva nové okienko s vždy inou akciou, ktorá však platí len pri objednaní v daný deň. Vopred nie je známe o akú akciu pôjde, a preto ak má zákazník záujem objednať si tovar a pritom aj ušetriť musí si ustriehnuť akciu ktorá bude preňho najviac výhodná. Ak chcete vedieť čo okná adventných kalendárov ukrývajú a taktiež aj dobre nakúpiť a ušetriť, jednoducho čítajte ďalej ;)
Aukro už aj na Slovensku! aukro-sk-slovensko.gifListovanie v e-shopoch a aukčných serveroch považujem za príjemný oddych a je to svojím spôsobom určitý "internetový window shopping", pričom nezáleží na tom aký OS či prehliadač používate ;) Len tak si listujete a očumujete, väčšinou to však nevydržíte a vaše malé srdce ovplyvnené konzumom zapiští a vy už klikáte a hádžete "čosi" do košíka. Potom už len čakať na žltý lístok od pani poštárky, tie milujem najviac no UPS nemusím. Mám už v tom prehľad (sám pre seba). Kde, čo a hlavne za koľko + druhé "hlavne" - koľko na tom ušetriť. Nechávam si posielať newslettre či katalógy, netreba predsa zmeškať žiadnu akciu, najmä teraz keď idú najkrajšie sviatky roka (áno, Vianoce). A tak aj dnes mi prišla zvesť o tom, že Slováci už majú svoju vlastnú aukčnú Aukro doménu.
Zdravé Prsia zdrave-prsia-dara-rolins.jpgKeby som bol princezná Arabela... :) Stačilo by otočiť prsteňom a hneď by nebolo kdeakých chorôb, problémov a iného zla. Ale nie som, nikto nie je. No sú ľudia čo s chorobami bojovať vedia, chcú, musia... Reč bude o rakovine prsníka a hlavne o prevencii a projekte ktorý sa s touto chorobou snaží bojovať. Rozhodol som sa o tom písať nie len preto, lebo je nezmyselné aby NÁM ženy zabíjali nezmyselné choroby, ale ako som sa mohol dozvedieť je to choroba ktorá postihuje aj NÁS - mužov.
O2 predvoľba 0943 už (?) v prevádzke + zvláštne SMS z O2 telefonica-o2-slovensko.jpgPred istým časom, vo štvrtok, neskoro večer mi mobil oznámil "..tento vulgarizmus obsahuje program a preto môže ohroziť fyzický a psychický vývoj maloletých..." ako tradične, zakaždým keď mi príde SMS :) (SOS SMS zvonenie na mobil na stiahnutie zdarma). Číslo odosielateľa mi nehovorilo nič a taktiež aj text správy: 2 reťazce divných čísel. Tak som si povedal, že sa možno len niekto pomýlil. O minútu mi prišla ďalšia správa a o dve minúty zase a to my už nedalo. Prvou divnou vecou na tom všetkom mi bolo to, že správy neobsahovali text, len tie nič hovoriace čísla. Ale čo s nimi a čo znamenajú? Žeby správne čísla na športku? Číslo konta s PIN-om ktoré nikomu "nechýba"?? Súradnice na zameranie ruských ponoriek??? :D Určite ani jedno z toho. Skôr niekým resp. ničím automaticky generované čísla ktoré slúžia na...
Hudobný výber: So Slow Jams je každý deň Valentín slow-jams-slow-jamz.jpg"..Sľúbili sme si lásku..." spievalo sa niekedy (v Sobotu 17-teho) v novembri 1989 (osobne si to nepamätám, to len čo ľudia vraveli), no prečo ju slovač "akože" oslavuje 14. 2? Ale aj tak vždy lepšie ako nikdy, všakže? Aj keď väčšina medzi ortodoxních oslavovačov Valentína nepatrí, až na tých pár bláznov...zamilovaných :) Toľko ironizácia anglosaského sviatku lásky a zamilovaných - Valentína a teraz už na tú istú tému, no z iného pohľadu. Ľúbi každý kto má srdce, dokonca aj ten kto má "bajpás". No ľúbiť je jedná vec a vedieť prejaviť svoju lásku, druhá. Ten kto neľúbi a logicky ani nemá čo prejaviť, tak pre toho tento článok končí práve na tomto mieste. No nemusí... Niekedy stačí moment aby sa človek chtiac zmenil a to bez* použitia akýchkoľvek* donucovacích prostriedkov. Hviezdička pri slove "bez" a "akýchkoľvek" si vymedzuje právo na to, že nie vždy tomu musí tak byť, a že niekedy je dobré tomu napomôcť. No, doteraz netuším, kto dal tej hviezdičke na to právo. Jeden by neveril, no "donútiť" resp. dopomôcť k láske sa dá aj hudbou. Preto sú na lásku potrebný dvaja ;) Prí-jemné melódie, texty ktoré majú čo poslucháčovi povedať a skladby (piesne, songy, tracky), ktoré aj keď budete počúvať viac krát a stále v nich nájdete niečo nové, tak vtedy sa to dá. Pre tích čo si myslia, že je to blbosť sa článok končí až na tomto mieste :) No nemusí...
Telefónica O2 Jednotka: nastavenie sms, mms, wap-u, internetu a roamingu telefonica-o2-slovensko-sim-karta.jpgTak včera som to konečne dostal :D. Aby som to uviedol na pravú mieru, nemám na mysli nejaké cykly ;) (ktoré našťastie! ani nemôžem mať), ale Telefónica O2 SIM kartu so všetkými výhodami ktoré od 2. 2. 2007 budem môcť začať naplno využívať. A práve od tohto dátumu by sa to mohlo okolo mobilných technológií a služieb na Slovensku pohnúť vpred, aj keď nájdu sa aj ľudia s názorom, že len pribudne tretí do "partie". Pesimisti! :) Kto už predbežný cenník O2 pozná môže konštatovať, že až tak moc výrazná zmena v cenách oproti Orange a T-mobile to nie je. Samozrejme ak neberieme do úvahy ceny (2 sk/min) volaní v rámci vlastnej siete a v rámci kampane "Staňte sa O2 Jednotkou". No ceny nie sú všetko. Lepšie a kvalitnejšie služby, rýchlejší mobilný internet s väčším pokrytím a väčším objemom dát, či možnosť vstupu virtuálnych operátorov to sú oblasti ktoré by sa všeobecne mohli po spustení prevádzky O2 zlepšiť, resp. zaviesť.
Loreena McKennitt: An Ancient Muse Tour, 18-dňové Európske turné na jar 2007 loreena-mckennitt-an-ancient-muse-tour-2007.jpgDalo sa to čakať. Po novom albume nesmie chýbať koncertné turné, ktoré v podobe 18-tich dní budú mať tú česť absolvovať najmä (no nielen) Európania. Aj keď posledný koncert sa konal tiež na európskej pôde (Alhambra, Španielsko). Nuž čo, európske obecenstvo je asi vďačnejšie :) no samozrejme zúčastniť sa ho môže ktokoľvek a vyberať si je z čoho. Turné sa bude konať v 17-tich (2x Amsterdam /Holandsko/ - Heineken Music Hall) rôznych európskych mestách 9-tich európskych krajín (samozrejme s prestávkami), čiže kto má chuť môže stihnúť aj niekoľko koncertov za sebou.
Aký bol môj rok 2006 a aký (asi) bude 2007 aky-bol-moj-rok-2006-a-aky-asi-bude-2007.jpgDobré je pozerať sa len do budúcnosti a neobzerať sa za tým, čo už bolo. No ešte pred tým než sa rok s rokom stretne, patrilo by sa pozastaviť a zbilancovať. Boli obdobia kedy by som určité chvíle svojho života v roku 2006 najradšej vyškrtal, vytrhal, pokrčil a vyhodil do koša...no nedá sa, tak na tie chvíle radšej spomínať nebudem :) Ešte, že je viac tích ktoré stoja za to aby boli zachované v mojej mysli naveky. Rok 2006 bol pre mňa určite niečím výnimočný, určite sa v ňom stalo mnoho zmien a takmer splnil moje očakávania. No keďže nie všetko môže byť tak ako chcem tak dúfam, že to čo mi nevyšlo v roku minulom, splní sa mi v ďalšom roku.
Hudobný výber: Na spríjemnenie vianočných chvíľ (2006) vianocny-hudobny-vyber-2006.jpgUž ma to drží niekoľko rokov a zím odkedy som sa hudobne "obrátil". Asi to bude vekom a časom kým človeku dôjde, že nie je "hudba" ako hudba. Vlastne to ani nie je tým že som prešiel od žánru k žánru, ale skôr o objavení a zaradení nových žánrov k tým pôvodne obľúbeným. A zase odbočujem :) Čiže... v tejto vianočno-predvianočnej nálade mám zopár vianočných tipov na skladby či skôr celé albumy. Vybral som len to NAJ z NAJ čo z celkového NAJ tvorí len nejaké slabé promile :). Dúfam, že ak sa niekto rozhodne vypočuť aspoň jednu skladbu z tohoto výberu, nebude sklamaný. Ak áno o rok prídem s novým výberom ;)
Autumn by fathum autumn-by-fathum.jpgPomaly, ale isto sa hlási o slovo Zima no napriek tomu je ešte stále Jeseň - najkrajšie obdobie cez rok teda aspoň podľa mňa. A niekedy aj najkratšie ak je Leto predĺžené o "babie" a ukrátené o Zimu tak ako to bolo aj tohoto roku. No pre mňa bude vždy najkrajšie a poznám veľa ľudí, ktorí v ňom nevidia len melanchóliu, hmlisté a chladné rána či sychravé počasie. Jeseň je o farbách, o tom ako niečo môže vyzerať aj ináč ako počas ostatných dni v roku, no v neposlednom rade aj o tom, že všetko čo raz začína, raz aj skončí.
Loreena McKennitt - An Ancient Muse (tracklist + worldwide release dates) loreena-mckennitt-an-ancient-muse.jpgLoreena McKennitt na jeseň 2006 pripravila pre svojich fanúšikov v poradí už siedmy celoštúdiový album s názvom An Ancient Muse. Ako pri predošlých albumoch tak aj pri tomto čerpala inšpirácie od Keltov, fúziou melodickej jemnosti Škótskej a Írskej baladickosti s muzikálnou tradíciou Grékov, Turkov, Španielov a taktiež aj Škandinávcov. Po takmer 10 rokoch to bude prvý štúdiový album, naposledy to bol multi-platinový album z roku 1997 - The Book Of Secrets.
Pustohlav 2006 (11. 8. - 13. 8. 2006, Zliechov pri Ilave) pustohlav-2006.jpgDovoľujem si Vás týmto upozorniť na hudobný open air festival Pustohlav 2006, ktorý sa bude konať v obci Zliechov pri Ilave.
Začiatok: 11.8.2006 o 20.hod, koniec: 13.8.2006.
Cena vstupenky na obe dni:
- v predpredaji je 245,- Sk
- priamo na mieste 295,- Sk.
Kúpiť si ich možete v sieti Ticketportál alebo v obci Zliechov.
Sony Ericsson Da Vinci Code Trail sony-ericsson-da-vinci-code-trail.jpgPre všetkých nadšencov, prívržencov a fanúšikov knihy a filmu Da Vinciho kód pripravil Sony Ericsson zaujímavú súťaž. Zapojiť sa môže každý a z akejkoľvek krajiny s dobrodružným duchom a znalosťou angličtiny (keďže celá súťaž je v angličtine). Zo všetkých zúčastnených sa vyžrebujú 16-ti, ktorí sa zúčastnia finálneho kola súťaže v Paríži z pomedzi ktorých neskôr vzíde definitívny víťaz súťaže Da Vinci Code Trail. Ak ste počas čítania knihy či sledovania filmu "pomáhali" Róbertovi Langdonovi a Sophie Neveuovej pri riešení záhad a rozlúskavaní tajných kódov a šifier, určite by ste to mali skúsiť. Už len kvôli zábave a popri tom si aj trochu precvičíte svoje mozgové závity.
INFERNOFEST 2006 (30. 6. - 1. 7. 2006, Krásnohorské Podhradie) infernofest-2006.jpgDňa 30. 6. 2006 otvorí v Krásnohorskom Podhradí svoje festivalové brány aj východoslovenský INFERNOFEST
V rámci druhého ročníka pripravil pre svojich fanúšikov niekoľko hudobných lahôdok, na úvod sa v prvý deň predstavia hostia z Čiech v podobe skvelej „párty“ okolo Davida Pluta z kapely WAŤÁK (Kabát revival) a čoraz viac známy slovenskému publiku speedový, český SCELET od Krkonoš.
Dvadsať 20Candles.jpgMám dvadsať. "Už" a či "ešte len"? No nevyhol som sa tomu a od dnes som sa odčlenil od takzvaných "násť" (teen) a čím ďalej tým viac sa zaradzujem medzi tých "dospelých". Len sám som si nie celkom istý či k ním vôbec patrím. Priznám sa, že v mojom prípade mám ešte takú 5 ročnú rezervu kým medzi nich budem skutočne patriť. Vlastne mne to vôbec nevadí. Aj keď s vekom pribúdajú starosti a zodpovednosť a k tomu všetkému by sa malo patrične prispôsobiť aj správanie... Ešte keby sa mi tak chcelo :)
Peter Futej: Moje Štyri Veci (My Four Things) styri-veci_four-things.jpgPo úspešnom vtipe o blondínkach koluje internetom opäť niečo nové a zábavné a to Štyri Veci (Four things). Podstatou je napísať práve v tomto počte o svojich zamestnaniach (samozrejme aj bývalých :), filmoch ktoré môžete pozerať stále dookola, miestach kde ste žil(a), o obľúbených televíznych programoch, obľúbených miestach na dovolenku, obľúbených jedlách a stránky ktoré denne navštevujem. Nakoniec už len odkázať na štyri weby - blogy, ktorých úlohou bude to isté a takto to bude pokračovať až.... kým sa nevymyslí opäť niečo nové :)
Horúca Čokoláda horuca-cokolada.jpg"Prišla Zima krásavica..." (Пришла зима-красавица...) a to doslova a v plnej kráse najmä čo sa teplôt a fakt riadnej "kosy" týka. Dávať zľavy na základe teplôt vzduchu sa obchodníkom preto veľmi neoplatí, lebo -15 cez -20 a viac °C to už nie je žiadna sranda. A tak, ak nám to podmienky dovolia a nemusíme von, je určite lepšie ostať doma alebo niekde inde, pekne v teple a v papučiach. No telo je dobré vyhriať aj zvnútra či už čajom (v zásade len s rumom! ;), varením vínom alebo pollitrom chutnej horúcej čokolády.
Twas The Night Before Christmas twas-the-night-before-christmas.jpgJe noc pred Vianocami, resp. už skoro ráno a v túto ne-skorú hodinu sa už určite nechcem zamýšľať nad tým všetkým okolo Vianoc. Len ma napadlo, že Vianoce sú také...čarovné a kúzelné a väčšinou sa "točia" okolo rôznych príbehov a najmä rozprávok. Tak jednu som si pripravil aj ja a to nielen v písomnej ale aj v úžasnej audio podobe. Ako už samotný názov napovedá bude to klasická báseň od Clement-a Clarke Moore-a, ktorá je taktiež známa pod názvom "A Visit from St. Nicholas".
„Have Yourself A Merry Little Christmas“ have_yourself_a_merry_little_christmas.jpg" Šťastné a Veselé Vianoce " - rok, čo rok želáme svojím blízkym a samozrejme dúfame a očakávame, že v takomto duchu ich prežijeme aj my sami. No keďže ľudia sú rôzni, tak aj ich Vianoce sú odlišné. Niektorí ani za to nemôžu, aké Vianoce práve prežívajú, no tí ostatní určite áno. Hlavným dôvodom ani nie je to, ako si dokážeme Vianoce "pripraviť", aby štastne a veselo vyzerali, podstatné je skôr to ako ich nakoniec prežijeme.
Neobyčajná vianočná pieseň vianocny-zvoncek.jpgVianoce sa blížia aj keď vianočná nálada nám už vládne nejaký-ten mesiac. Pred a vianočnú náladu nám dotvárajú najmä pesničky, ktoré nám však po určitom čase začínajú liezť na nervy. Najmä v zhone pri nákupe darčekov ich máme možnosť v nákupných centrách, hypermarketoch a obchodoch počúvať celé dni a tak po príchode domov už máme všetkých tých "jingle-bells" a "christmas" hitov plné zuby a vychutnávame si radšej len obyčajné - ticho. No spomedzi všetkých tých "bežných" piesní sú aj také, ktoré sú.....neobyčajné.
50 cent - Get Rich Or Die Tryin' movie getrichordietryin.jpgAt the end of the day, what will you hang on to? tak takto z nie hlavná myšlienka k filmu Get Rich Or Die Tryin', ktorý mal práve včera (9.11.2005) v amerických kinách svoju premiéru. Hlavnú úlohu (Marcus) v ňom stvárnil Curtis "50 Cent" Jackson a dalo by sa povedať, že v tomto filme sa odzrkadľuje jeho vlastný životý príbeh o ceste za úspechom.
Skrz webové rozhrania webinterfaces.jpgInternet nám okrem "surfovania" ponúka tiež veľa možností ako komunikovať, využívať miesto na internetových serveroch pre verejnú dostupnosť súborov na celom svete, či ukladať dáta internetových stránok do databáz. Na to slúžia rôzne aplikácie pomocou ktorých tieto služby môžeme využívať. No v prípade ak sme na cudzom mieste kde tieto aplikácie nie sú, poprípade ich môžeme stiahnuť no na to veľa času nemáme alebo dokonca sme na mieste kde nie sme oprávnení čokoľvek inštalovať, vtedy nám to veľmi uľahčia webové rozhrania.
Webhosting pre každého* websupport.jpgV poslednej dobe, resp. už dosť dlhú dobu, sa čoraz obľúbenejšou formou ako prezentovať svoju firmu, hobby či dokonca seba stávajú internetové stránky. No čo v prípade ak stránka existuje len ju nie je kam "zavesiť"? V ponuke je už dnes mnoho osvedčených, ale aj nových firiem poskytujúcich webhosting s registráciou domien. Preto môže nastať problém keď si aj je z čoho vybrať, lenže neviete koho? Ak neviete a radi si necháte poradiť, možno vás presvedčí aj tip na tento webhosting pre každého*. (* - takmer, záleží len na Vás)
Letné festivaly 2005 summer_festivals.jpgLeto sa nám pomaly rozbieha a s ním aj oddych, dovolenky a čas ničnerobenia. Leto je samozrejme aj časom rôznych koncertov, kultúrnych podujatí a najmä festivalov, ktoré sa posledné roky "tešia" veľkej obľube. Festivaly sú rôzne a je ich pomerne veľa (na slovenské pomery :) a aby ste nepremeškali ten svoj a dozvedeli sa aj čo-to aj o iných festivaloch a podujatiach, je tu pre vás nová sekcia o ktorej tento článok bude. Za zhromaždenie informácii vďaka ktorým táto sekcia existuje patrí maximálna vďaka ToMaSssovi!
Medzinárodný certifikát k maturite od IES ies.jpgPo ukončení stredoškolského či vysokoškolského štúdia má mnoho študentov problém s uplatnením sa na trhu práce, predovšetkým ak je ich záujmom pracovať v zahraničí. Jedným z hlavných nedostatkov je absencia medzinárodného dokladu - certifikátu, ktorý svojmu držiteľovi umožní lepšie sa presadiť na medzinárodnom, ale aj tuzemskom trhu práce a zamestnávateľom poskytne kvalitné informácie, ktoré nie sú obsahom klasického vysvedčenia alebo iného osvedčenia. A práve vyhotovovanie takýchto certifikátov je hlavnou činnosťou International Education Society (IES).
Internetový príbeh chat_crime.jpgToto sa stalo... a toto sa deje! Nie je to vymyslený príbeh... je to len realita! a preto si dávajte pozor na ľudí na internetovom chate. Neverte hneď každému lebo to môže skončiť aj takto...
Minister sa prepočítal, študenti chystajú štrajk matika_strajk.jpgTohtoročná maturita už na začiatku priniesla viac škody ako úžitku. Aj keď maturitné písomky zo slovenčiny a anglického jazyka mali až na pár úprav normálny priebeh, maturitná písomka z matematiky narobila rozruch a starosti nielen študentom ale aj ministrovi školstva. Čo však nebolo spôsobené novým priebehom alebo niečím iným (keďže tohto ročná maturita je označená ako "maturita po novom"), ale tým, že niektorí študenti dostali zadania, ktoré obsahovali výsledky príkladov. Vzniknutá situácia tak spôsobila napätie a rozruch nielen u samotných študentov ale aj medzi verejnosťou.
Ako vyzerala maturitná písomka zo slovenčiny 2005 pisomna_maturita.jpgVyše 60 tisíc maturantov sa v tomto roku pripravujú na maturitu po novom (študenti si vyberajú úroveň skúšky, cudzí jazyk je povinný, gymnazisti maturujú z piatich predmetov), ktorá sa začína v pondelok 11. 4. písomkou zo slovenčiny. Nasledovať budú písomky z angličtiny, matematiky, nemčiny, ukrajinčiny a maďarčiny a ústne skúšky (od 23. 5. - 10. 6.). Podmienky sú náročnejšie ako po ostatné roky preto si väčšina študentov zvolila jednoduchšiu úroveň. To ich môže znevýhodniť, pretože vysoké školy, na ktoré si podali prihlášky uprednostňujú náročnejšiu úroveň maturít.
Čaro všednosti (Táňa Keleová-Vasilková) caro_vsednosti.jpgKomorný príbeh mladých manželov Magdy a Adama. Hoci obaja boli kedysi presvedčení, že im dvom sa to nikdy nestane, čas ukázal, ako sa mýlili. Všednosť, jednotvárnosť, nekonečný a opakujúci sa kolobeh rovnakých rán a rovnakých večerov postupne mení ich spoločný život. Ani si nestihli všimnúť, kedy sa to vlastne stalo, no zrazu akoby v ňom bolo niečo mŕtve. Keď sa Magda rozhodne, že pôjde do práce, ich vzťah sa ešte zhoršuje. No môže mať všednosť aj svoje čaro?
Ako a kde si nájsť prácu cez internet praca-cez-internet.jpgSte nezamestnaný? A koho to zaujíma :) Takto (trocha) "drsne" som si narýchlo spravil predpis k tomuto článku s tým, že ho potom určite zmením. No neskôr som si povedal "Prečo?". Veď v podstate, je to pravda! V dnešnej dobe ak ste nezamestnaný, tak to okrem vás, blízkych a štátu :) netrápi nikoho. Veď prečo by aj?! Najhoršie to je ak to netrápi Vás. Preto ak vám na tom záleží - nájsť si prácu, no nechce sa vám vyčkávať nekonečné hodiny na Úrade práce, v tomto článku sa dozviete ako a kde si nájsť prácu, no trocha (aspoň podľa mňa) pohodlnejšou formou.
Slováci a verejné zbierky coins.jpgO nás - Slovákoch je vo všeobecnosti známe, že sme pracovitý, pohostinný a štedrý národ a tomu druhému by sme dali aj poslednú košeľu. Toto tvrdenie vyplýva najmä z minulosti, no ako je to teraz? Naša štedrosť a ochota pomôcť sa môže prejaviť aj na takej verejnej zbierke a až vtedy zistíme ako na tom v skutočnosti sme. Nie, nemusíte teraz začať pobehovať medzi ľudmi s urnou aby ste to zistili. Pred pár mesiacmi (4. a 5. decembra 2004) som sa takejto verejnej zbierky zúčastnil a práve vtedy som sa aj rozhodol, že o tom napíšem tento článok.
European Curriculum Vitae format - predloha životopisu ecvf.pngŽivotopis (Curriculum Vitae) je už samozrejmou a nevyhnutnou súčasťou pri podávaní žiadostí o zamestnanie alebo prihlášok na vysoké školy či do iných inštitúcii. Pred osobným kontaktom je o nás vytváraný obraz práve na základe životopisu, no nielen na základe jeho obsahu, ale aj spôsobu a formy akou je napísaný. Väčšina ľudí má približnú predstavu čo asi taký životopis môže obsahovať. No nie každý vie, čo by životopis mal obsahovať a to sa v konečnom dôsledku odrazí aj na danom životopise a aj prvotnej predstave o jeho autorovi. V tomto článku si vysvetlíme ako tomu predísť.
res5ekt.com začína res5ekt_com.jpgNa svete to už je nejak zaužívané, že niečo vzníká a niečo zase zaniká. Pre ten internetový svet to platí dvojnásobne. Stránky vznikajú a zanikajú každým dňom, tie menej úspešné sa po určitom čase z tohoto sveta vytratia, no je tu aj mnoho gigantov ktorí pôsobia v tomto svete takmer od jeho počiatku. A ako to bude s touto stránkou? Momentálne je to aj prvá anketová otázka a odpoveďou, ktorou by sa dalo asi najlepšie odpovedať je že ...to ukáže čas. Ja osobne som veľmi rád, že som ju konečne (a to doslova :) spustil a budem rád, keď sa aspoň aký taký čas v tom internetovom svete udrží.
Ako prežiť Londýn londyn_sk.jpgVycestovať v dnešnej dobe za hranice našej krajiny už nieje taký veľký problém ako to bolo kedysi. Táto situácia sa viac zlepšila aj po vstupe Slovenska do EÚ a to najmä čo sa týka toho, ak chcete vycestovať do členských štátov EÚ. V súčasnosti sa predstavitelia štátu zaoberajú najmä otázkou zrušenie víz (samozrejme z tej druhej strany) v prípade ak by ste chceli vycestovať do USA. Zatiaľ nám musí(?) stačiť aj to, že sa bez problémov dostaneme napr. do Veľkej Británie. A týmto, no nielen tým sa zaoberá stránka, ktorá Vám poradí ako žiť a prežiť v tejto krajine.
O krok bližšie k DJingu ots.jpgNie je DJing ako DJing a v tomto článku sa budem zaoberať najmä, resp. len DJingu čo sa hip-hopu týka. Osobne žiadneho DJa nepoznám a viem, že DJing nieje žiadna lacná záležitosť, no dostal som sa k tomu bližšie aspoň o malý krok v podobe jedného softvéru. Už na začiatku Vás chcem upozorniť, že tento článok neslúži ako návod ako sa k DJingu doslova dostať, to nie :). Konkrétny softvér ktorý tu budem opisovať Vám môže poslúžiť na čiastočné priblíženie toho, ako to v skutočnosti môže vyzerať a zároveň Vám môže spestriť počúvanie hudby na vašom PC.
Rozhovor s Kosthym kosthy.jpgKosthyho som prvý krát stretol pri skúške z autoškoly, kde som si mohol od neho vypočuť aj iné než len hip-hopové veci :) a musím povedať že naživo je to naozaj inak ako z CD, hlavne keď ste v strese a čakáte nad výsledkami zo skúšok :) Po častých stretnutiach sme nakoniec tento rozhovor spravili cez maily :). Na záver ešte pridám zopár mojich vlastných dojmov.
Helico: „Do Slovenského HIP-HOPu nechcem patriť?!“ a po roku helico.jpgNepísaným zákonom slovenského rapu je že, ak rapovať, tak po slovensky. Samozrejme, že sa vždy nájde nejaký... človek, ktorý musí byť nejak "výnimočný", "iný" než tí iní, aj keď nieje prvý. Aby som bol konkrétny, mám na mysli Helica. Tento človek a ani nikto nevie ako, zjavil sa na scéne slovenského hip-hopu z ničoho nič. Vlastne ani nie tak slovenského, pretože.... Veď najprv si to prečítajte pekne zaradom a potom sa dozviete, ako sa vlastne veci okolo tohto "umelca" majú. | A na záver pohľad o rok dozadu.

Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Prešov alebo Košice + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


Najnovšie komentáre
Peter12:11:33 24.11.13
Karol Húrka12:12:05 13.12.11
Karol Húrka22:12:38 04.12.11
k22:12:37 02.12.11
daDo!16:11:52 02.11.11
 

  Štvrtok, 25. Apríl 2024  meniny má: Marek zajtra: Jaroslava