O2 predvoľba 0943 už (?) v prevádzke + zvláštne SMS z O2

O2 predvoľba 0943 už (?) v prevádzke + zvláštne SMS z O2 telefonica-o2-slovensko.jpgPred istým časom, vo štvrtok, neskoro večer mi mobil oznámil "..tento vulgarizmus obsahuje program a preto môže ohroziť fyzický a psychický vývoj maloletých..." ako tradične, zakaždým keď mi príde SMS :) (SOS SMS zvonenie na mobil na stiahnutie zdarma). Číslo odosielateľa mi nehovorilo nič a taktiež aj text správy: 2 reťazce divných čísel. Tak som si povedal, že sa možno len niekto pomýlil. O minútu mi prišla ďalšia správa a o dve minúty zase a to my už nedalo. Prvou divnou vecou na tom všetkom mi bolo to, že správy neobsahovali text, len tie nič hovoriace čísla. Ale čo s nimi a čo znamenajú? Žeby správne čísla na športku? Číslo konta s PIN-om ktoré nikomu "nechýba"?? Súradnice na zameranie ruských ponoriek??? :D Určite ani jedno z toho. Skôr niekým resp. ničím automaticky generované čísla ktoré slúžia na...
Aktualizované: 25. Jún 2007
5. sms
Aktualizované: 22. Jún 2007
4. sms
1. sms
2. sms
3.sms

Druhou zvláštnosťou, ktorú som si všimol až po určitom čase bola predvoľba.
Číslo začínalo na: +421943 teda išlo o predvoľbu 0943 slovenského mobilného operátora. Na doteraz (12.03.2007) najaktuálnejšom zozname predvolieb (aj virtuálnych) operátorov, ktorý som našiel na mobil.sme.sk sa daná predvoľba 0943 nenachádzala. No našiel som si starší článok na mobilmania.sk, ktorého už sám názov (Predvoľby Telefónicy budú z množiny 0940 až 0959) prezrádzal o ktorého z operátorov sa môže jednať. A predvoľba 0943 do tejto množiny určite zapadá.

Jeden odosielateľ, tri rôzne SMS-ky. Rôzne, až na druhý číselný reťazec. Ten prvý bol rovnaký a mne aj trochu povedomý. TIMESTAMP :) UNIXový čas - počet sekúnd od dátumu 1. Január 1970 00:00:00 GMT. Kľudne by to mohol byť, no nemusí. Po prevedení my vyšiel dátum a čas: Streda, 7. Marec 2007 18:39:55 GMT a prvá SMS mi prišla 8. Marca o 23:16.
Čo môže znamenať to druhé číslo už neviem. Napísal som do O2 čo si o tom myslia oni, tak uvidím čo (a či) mi odpíšu. Môžu to byť len nejaké tri zblúdilé SMS... no tá predvoľba mi nejde do hlavy. Aj keď viem, že u SMS je to v podstate skoro ako u e-mailov, teda čo sa ich hlavičky týka. Ako u e-mailu tak aj u SMS je možnosť (ak k tomu máme samozrejme prístup) určiť si ako odsielateľa, rôzne číslo alebo dokonca to ani číslo nemusí byť.
Už dávnejšie (preto si to tak dobre nepamätám) som bol zaregistrovaný na jednej stránke, tuším sms.bigfoot.com alebo niečo podobné. Z tejto stránky sa dali posielať SMS s možnosťou uviesť číslo alebo meno odosielaťeľa. A tak nebol problém posielať anonymné SMS do celého sveta. Na začiatok len 10 - zdarma, potom už bolo nutné si "dokúpiť kredit" alebo založiť nové konto na iné číslo :)

Jedným zo spôsobov ako zistiť či je už daná predvoľba 0943 v prevádzke je to najednoduchšie... zavolať na číslo z ktorého boli SMS odoslané. No pre istotu neriskujem :) a aby to niekoho nenapadlo, uviedol som tu len danú predvoľbu nie celé číslo. Aj keď sa nemusí stať nič. No človek nikdy nevie.

Aktualizované: 22. 03. 2007

Ako z e-mailu vyplýva, pôvodcom nezmyselných SMS, O2 nie je a ani predvoľba 0943 (zatiaľ) v nie je prevádzke. Na predchádzajúce otázky sa odpoved asinedzviem no dosť by ma zaujímalo, kvoli čomu niekto tieto SMS odoslal. Ak sa chcel pobaviť, mohol poslať nejaký ftip :) Niežeby ma to nejak extra trápilo, len mi je to divné. Asi to nechám tak, nič iné mi neostáva ani ma nenapadá a ani sa mi nechce ;)

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Košice alebo Humenné + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Utorok, 23. Apríl 2024  meniny má: Vojtech zajtra: Juraj