Ako prežiť Londýn

Ako prežiť Londýn londyn_sk.jpgVycestovať v dnešnej dobe za hranice našej krajiny už nieje taký veľký problém ako to bolo kedysi. Táto situácia sa viac zlepšila aj po vstupe Slovenska do EÚ a to najmä čo sa týka toho, ak chcete vycestovať do členských štátov EÚ. V súčasnosti sa predstavitelia štátu zaoberajú najmä otázkou zrušenie víz (samozrejme z tej druhej strany) v prípade ak by ste chceli vycestovať do USA. Zatiaľ nám musí(?) stačiť aj to, že sa bez problémov dostaneme napr. do Veľkej Británie. A týmto, no nielen tým sa zaoberá stránka, ktorá Vám poradí ako žiť a prežiť v tejto krajine.

Londyn.sk je stránka s ktorou som sa doposiaľ ešte nestretol. Po prvom zhliadnutí je v podstate ako každá iná, s jednoduchým, ale príjemným designom ktorý veľmi nezaťaží Váš prehliadač a veľmi dobrým ovládaním. Ovládanie je tiež jednoduché, no mne veľmi vyhovovalo pretože všetko - hlavné sekcie aj podsekcie sú priamo zobrazené v menu. Čiže ak chcete prejsť hneď na konkrétnu podsekciu nemusíte najprv prejsť kurzorom na link danej sekcie a čakať na nejaký DHTML prvok ktorý vám dané podsekcie zobrazí, poprípade na daný link aj kliknúť.
Ako som už napísal design, je jednoduchý ale príjemný, no táto stránka je (myslím si) hlavne o obsahu. A práve obsah - informácie a spôsob akým sú písané je TO, čo ma na tejto stránke najviac zaujalo.

Niektoré stránky sú riešené tak, že po pár kliknutiach doslova "zablúdite" a informácie získané počas tej krátkej doby sú Vám v podstate nanič. U tejto stránky je to riešené tak ako má byť, čiže ako prvé sa určite nedozviete "ako prežiť", ale čo všetko vybaviť pred cestou, ako sa tam dostať a tak ďalej, samozrejme ak budete nasledovať linky v menu. Hovoriť konkrétne o daných sekciách alebo možnostiach tejto stránky by bolo zbytočné, jednoduchšie je túto stránku navštíviť. No dôvod prečo o tejto stránke píšem je aj ten, že informácie sú návštevníkom podávané, nazvem to ľudskou formou. Prístup k informáciám nieje zbytočne "spomaľovaný" prihlasovaním sa, články sú písané zrozumiteľnou formou. Ak informácia obsahuje aj originálny anglický názov je pre ľahšie, resp. lepšie pochopenie podrobne vysvetlený. Čo sa mne najviac páči, je to že väčšina článkov a tém okrem základných informácií týkajúceho sa problému obsahujú aj tipy&triky ako daný problém vyriešiť inou - ľahšou cestou. A to je TO čo spôsobí, že si túto stránku obľúbite.

To však nieje všetko. Stránka má aj fórum forum.Londyn.sk s množstvom hlavných diskusných skupín a podskupín, ale aj menu z hlavnej stránky a to že ste prešli z hlavnej stránky na fórum ani veľmi nepocítite, čo Vás trochu môže zmiasť :). Prispievateľmi (viac než 100) vo fóre sú hlavne ľudia žijúci vo Veľkej Británii, čiže ak si nieste s niečím istý, alebo ste dané informácie nenašli na hlavnej stránke stačí sa opýtať.

Stránky ako je Londyn.sk v dnešnej dobe nahrádzajú klasických sprievodcov, ktorých si môžete zakúpiť v kníhkupectvách, aj preto, že ak potrebujete len určitú informáciu môžete si ju vytlačiť priamo zo stránky. Ďalšou výhodou je to, že máte denne nové informácie, možnosť opýtať sa vo fóre no hlavne a to som tu už raz spomenul, je spôsob akým sú vám dané informácie podané. Ja som sa osobne z tejto stránky veľa dozvedel aj keď som po prečítaní zopár sekcií prišiel na to, že až tak jednoduché to nie je (žiť a prežiť :). No je lepšie prísť na TO teraz a tu než neskôr, keď už budem v danej krajine. Čo už bude asi neskoro :)

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Bardejov alebo Snina + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Piatok, 19. Apríl 2024  meniny má: Jela zajtra: Marcel