Ako zbohatnúť: Techniky úspešného telefonovania - ktoré skutočne fungujú! (Stephan Schiffman)

Ako zbohatnúť: Techniky úspešného telefonovania - ktoré skutočne fungujú! (Stephan Schiffman) ako-zbohatnut-stephan-schiffman-techniky-uspesneho-telefonovania-ktore-skutocne-funguju-kniha.jpgTáto kniha ma dostala do kolien...kompletne, jak tu sedím. Postupne pri tom začínam prichádzať na to, že nie vždy je v obsahu knihy to čo je aj v názve. Skoro som na to prišiel, že? Teda ako, nie žeby bola o možnostiach drobnochovu úžitkového vtáctva v paneláku, to zase tiež nie, ale je v nej určite viac ako som čakal. Každý z nás sa musel aspoň raz niečoho alebo niekoho zbaviť predajom a poniektorý možno aj cez telefón. Človek má z toho pochopiteľne zisk. A poniektorých aj napadlo ako to povedať inak než len obyčajným: "Dobrý deň, rád by som Vám ponúkol....blablabla" a ďalej už len počuť obsadzovací tón. Osobne nemám rád, teda nie že nemám rád, ale radšej mám keď sú slová podané viac-menej originálne (tým že nemám rád som chcel povedať - nemám rád neoriginálne podané slová). Na druhej strane to tiež netreba preháňať a byť až násilne vtipný tak ako to tiež uvádza Stephan Schiffman vo svojej knihe na príklade: "Rád by som Vám pomohol zbaviť sa niekoľkých miliónov". Čiže na úvod, bacha na to!, my ideme ďalej...

Ak by sme sa my dvaja stretli, teda ja a vy, možno by ste si o mne pomysleli, že tak ty chlapče by si nepredal ani Da Vinciho Kód jehovistovi. No....možno. U nás v obci máme celkom pekné šukar čaj jehovistočky-cigánočky (viac mi na nich "vadí" vierovyznanie ako etnikum, toľko poznámka pre moralistov). Nejde tu ani tak o to, kto aký schopný je a kto nie. Či je finančná kríza alebo nie, či sme schopný-neschopný, extrovertný/introvertný/outrovertný, keď chceme hlavne PREDAŤ a ísť hore podobné knihy je potrebné čítať. Sebavzdelávania nie je nikdy dosť. Toľko moja propaganda.

Kniha má 11. kapitol a ak si myslíte, že hneď po úvode bude nasledovať niečo v zmysle "zdvihneme slúchadlo/zoberieme mobil, vytočíme číslo a povieme...." tak vás trochu ja a kniha samotná, pribrzdíme. Prvé tri kapitoly sú o predaji. O predaji BEZ zmienky a súvislosti s telefónom a telenickým kontaktom. Nazval by som to malým trojkapitolovým introm prečo práve predaj cez telefón. Zámerne kapitoly nepreskakujem tak som sa až bál či sa tam vôbec o telefonovaní niečo spomenie. Spomenulo a hodne veľa. Celá myšlienka knihy a úspešného telefonovania za účelom predať je: Dohodnúť si stretnutie. Spôsoby telefonovania sú vysvetlené s určitou nadväznosťou v nasledujúcich 6-tich kapitolách, v ktorých sa Vám bude možno zdať, že čítate stále o tom istom.

Telefonát ako každá iná činnosť má určité kroky a spôsoby, ktoré sú v knihe pekne vysvetlené na príkladoch:

  • prvého telefonického kontaktu
  • zvrátenia zákazníkových odpovedí
  • schodík
  • telefonáty s odkazmi a spôsob ako nechávať odkazy

Posledné dva kapitoly, nazval by som ich bonusové uvádzajú štyri kroky v procese predaja a princípy úspešného predaja + dodatok: príklady scenárov telefonického rozhovoru.

Ako som na začiatku načrtol nie som žiaden mág predaja a tobôž už nie komunikačné hovado :) no podobné knihy ako táto sú len k dobru, preto ju osobne odporúčam. Minimálne vnesie do danej problematiky kúsok nového svetla a iný pohľad na problém a spôsob ako ho vyriešiť. Táto kniha ponúka jednoduché techniky úspešného telefonovania, ktorými sa nebudete danému zákazníkovi vtierať ani ho nebudete otravovať. Najzvláštnejšia vec na daných technikách je, že cieľom telefonátu nie je PREDAŤ hneď a zaraz, ale ako som už spomenul, len si dohodnúť stretnutie. Možno som prezradil až príliš, možno vás to práve viac vyhecuje k tomu aby ste si knihu prečítali. To už nechám na vás. Na druhej strane, stále nepochopím jednu vec a to ako niekto hneď ako dočíta knihu ponúkne ju okamžite na predaj, doslova hnusne sa jej vzdá, odhodí ju ako handru. K tejto knihe sa dá určite kedykoľvek vrátiť, aj keď ja ich mám na pláne prečítať viacero. Tak len pekne čítajme, lebo ako sa hovorí, človek keď číta aspoň jesť nepýta ;)

EDIT 17. 01. 2012: Ako by obchodný telefonát nemal vyzerať si môžte prečítať aj v tomto zaujímavom článku: http://www.akopredavat.sk/2012/01/toto-bol-najhorsi-obchodny-telefonat-v.html

  no som zvedavy Miso23.10.2009 07:40 
  ahoj Inga16.02.2010 11:20 
 Re: ahoj Peter Futej26.02.2010 21:43 
  Pokračovanie knihy pavol kocalka08.09.2010 12:59 

Pridaj názor             Zobraziť všetky


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Bardejov alebo Sabinov + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Piatok, 26. Apríl 2024  meniny má: Jaroslava zajtra: Jaroslav