Aký bol môj rok 2006 a aký (asi) bude 2007

Aký bol môj rok 2006 a aký (asi) bude 2007 aky-bol-moj-rok-2006-a-aky-asi-bude-2007.jpgDobré je pozerať sa len do budúcnosti a neobzerať sa za tým, čo už bolo. No ešte pred tým než sa rok s rokom stretne, patrilo by sa pozastaviť a zbilancovať. Boli obdobia kedy by som určité chvíle svojho života v roku 2006 najradšej vyškrtal, vytrhal, pokrčil a vyhodil do koša...no nedá sa, tak na tie chvíle radšej spomínať nebudem :) Ešte, že je viac tích ktoré stoja za to aby boli zachované v mojej mysli naveky. Rok 2006 bol pre mňa určite niečím výnimočný, určite sa v ňom stalo mnoho zmien a takmer splnil moje očakávania. No keďže nie všetko môže byť tak ako chcem tak dúfam, že to čo mi nevyšlo v roku minulom, splní sa mi v ďalšom roku.

Nový rok začal trochu netradične...kakaom a umývaním riadu :) a pokračoval v podobnej nálade. Ako čerstvo nezamestnaný, bolo pre mňa v minulom roku na prvom mieste: nájsť si prácu čo sa mi napokon aj podarilo. No po dosiahnutí svojho cieľa som nebol až tak "šťastný" ako som očakával že budem. A takto to je so všetkým. Vždy mi prináša väčšiu radosť to, ak po niečom túžim, na niečo sa teším, niečo chcem dosiahnuť ako to, keď už daný cieľ dosiahnem. Trochu divné, no pre mňa normálne. Rovnako ma napĺňalo a dodávalo mi určitú energiu, keď som sledoval denne nové inzeráty či ponuky prác. Neskôr keď som aj našiel vyhovujúce ponuky a reagoval som na ne, držalo ma to v určitom napätí či odpíšu. Aj odpísali a šlo sa na pohovor. Ani jeden neskončil podľa mojich predstáv :D a nakoniec som si našiel prácu, ktorú mi ponúkli z Úradu Práce v čo som absolútne neveril.

Niekedy vo februári som dokončil svoju prvú komerčnú web stránku pre firmu Top Trading JOL z Prešova a to som vtedy netušil, koľko ich ešte do konca roka bude. Mal som rozhodených zopár žiadostí o prácu, koncom marca som si vyskúšal aj jednodňovú službu v predajni s bielou technikou. Čím to bolo neviem, no za celý deň som nemal ani jedného zákazníka. Predajňa, resp. sklad bol "zašitý" tak dôkladne, že sám som mál problém ho nájsť. Celý ten čas som trávil čítaním knihy: "Stretneme sa na vrchole" alebo nejak podobne. Išlo o (amerického) autora ktorý sa svojou "šikovnosťou" dostal až tam kam je a bol natoľko veľkorysý, že sa s tým chcel podeliť aj s ostatnými. Tak som sa aspoň čo to dozvedel, napríklad, že človek by nemal čakať na príležitosti, na to že príde niečo ešte lepšie, ale chopiť sa hneď toho čo sa naskytne. V tom som s ním veľmi nesúhlasil, ale zaujímalo ma čo sa v knihe píše ďalej. Knihu som samozrejme nedočítal a viackrát som už bielu techniku (z vlastného rozhodnutia) nepredával. No možno z tej knihy vo mne niečo určite len zarezonovalo, pretože som hneď volal do istej agentúry, kde mi tak ochotne ponúkli prácu v call centre.

doplnené: 13.1.2007
V Call centre som to vydržal maximálne ako sa len dalo a teda len počas troch dní keď boli školenia. No aj to mi dalo niečo nové a už neviem po koľký krát som si uvedomil čo chcem resp. budem robiť, no najmä čo má zmysel robiť a čo nie.
Až teraz som si uvedomil, že už od začiatku som mal ísť hneď za tým čo ma skutočne baví a nie za tím čo by ma baviť mohlo. Vrátiť sa to už nedá, ale aj tak medzi najlepšie rozhodnutia v roku 2006 bolo, že som prijal pracovnú ponuku...ktorú som z počiatku prijať nechcel :D. A tak si spokojne pracujem pre MK Hlas. Niekedy sa fakt ani sám v sebe nevyznám, čo je mi len viac na škodu.

Čo som si najviac uvedomil v roku 2006 je to, ako rýchlo dokáže plynúť čas. Od doby čo som sa zamestnal ubehlo toľko času a mne sa to zdá akoby to bolo len pred mesiacom. Raz darmo, keď človek počíta dni do výplaty plynie čas dvakrát rýchlejšie :D Niekto by si povedal, veď super, no mne to až tak super nepríde a tak som už od toho hnusného zlozvyku upustil. Veď peniaze boli, sú a budú. Ako tak píšem uvedomujem si, že to vlastne nemá formu. Raz píšem o konkrétnych veciach ako za sebou nasledovali a raz len tak o pocitoch v minulom roku, až mám z toho sám chaos. Vlastne celý môj život je chaos.

Aký bude rok 2007? Podľa horoskopu veľmi úspešný, budete to jeden z tích rokov ktoré sú v živote človeka len raz za čas. Tak som zvedavý. K horoskopom zachovávam neutrálny postoj no vždy sa na nich dokážem pobaviť a ak je v nich niečo kladné tak ma to len motivuje. Šťastie a úspech priamo úmerne stúpajú, ale tiež aj klesajú s mierou vynaloženého úsilia, len tak na nejaké horoskopy sa (mi) spoliehať nestačí. Pekne si to povedať viem vždy, či som sa tým aj riadil a či som to dodržal uvidím až 31. 12. 2007.

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Lipany alebo Bardejov + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Piatok, 29. Marec 2024  meniny má: Miroslav zajtra: Vieroslava