European Curriculum Vitae format - predloha životopisu

European Curriculum Vitae format - predloha životopisu ecvf.pngŽivotopis (Curriculum Vitae) je už samozrejmou a nevyhnutnou súčasťou pri podávaní žiadostí o zamestnanie alebo prihlášok na vysoké školy či do iných inštitúcii. Pred osobným kontaktom je o nás vytváraný obraz práve na základe životopisu, no nielen na základe jeho obsahu, ale aj spôsobu a formy akou je napísaný. Väčšina ľudí má približnú predstavu čo asi taký životopis môže obsahovať. No nie každý vie, čo by životopis mal obsahovať a to sa v konečnom dôsledku odrazí aj na danom životopise a aj prvotnej predstave o jeho autorovi. V tomto článku si vysvetlíme ako tomu predísť.

Koncom mája a začiatkom júna (31.5. - 4.6. 2004) minulého roka som mal tú možnosť ako aj niekoľko ostatných študentov na našej škole zúčastniť sa kurzu "Rozvoj Osobnosti", ktorý bol financovaný Európskou Úniou (tento fakt som musel-chcel spomenúť). Aby som priveľmi neodbehol od témy, spomeniem len, že hlavným cieľom kurzu bolo uviesť a usmerniť nás - mladých na ceste životom a na základe naších charakterov, typov osobností, pováh a ostatných čŕt sme si mali vytvoriť predstavu o práci, ktorá by nám najviac vyhovovala. Súčasťou kurzu bolo to ako správne napísať životopis, čo nám uľahčila ukážková predloha, ktorú nájdete v prílohách. Keďže ide o životopis schválený Európskou Úniou a vy možno máte záujem práve o prácu v zahraničí v niektorom z členských štátov EÚ, po jazykovej úprave by nemal byť problém s použiteľnosťou v danej krajine.
Konkrétne rozoberať jednotlivé časti a čo všetko musí byť pri vypísaní životopisu uvedené nemá zmysel, teraz už len stačí ak si danú predlohu stiahnete upravíte podľa seba a to je všetko.

Prílohy:

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Humenné alebo Vranov nad Topľou + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Piatok, 26. Apríl 2024  meniny má: Jaroslava zajtra: Jaroslav