„Have Yourself A Merry Little Christmas“

„Have Yourself A Merry Little Christmas“ have_yourself_a_merry_little_christmas.jpg" Šťastné a Veselé Vianoce " - rok, čo rok želáme svojím blízkym a samozrejme dúfame a očakávame, že v takomto duchu ich prežijeme aj my sami. No keďže ľudia sú rôzni, tak aj ich Vianoce sú odlišné. Niektorí ani za to nemôžu, aké Vianoce práve prežívajú, no tí ostatní určite áno. Hlavným dôvodom ani nie je to, ako si dokážeme Vianoce "pripraviť", aby štastne a veselo vyzerali, podstatné je skôr to ako ich nakoniec prežijeme.

Až mi to prišlo trápne smiešne, keď som sa pred pár dňami v hlavných správach dozvedel, že už samotný pojem "Vianoce" ľudí desí. A dokonca podľa nejakej "múdrej" štúdie predstavujú a vyvolávajú Vianoce u ľudí stres, zhon a ostatné negatívne javy. Tak nad takýmto niečim som sa len "milo" pousmial. Aj keď mi to skôr prišlo na zaplakanie a v hlave mi vírila myšlienka "čo tí ľudia s tými Vianocami porobili?". Či to bude už len o tom, že ak si z nostalgie budeme chcieť pozrieť ako skutočne Štastné a Veselé Vianoce vyzerali, tak si pozrieme jeden zo starších filmov? Určite na tom nie sme až tak zle, ale predsa len by sme sa mohli trošku pozastaviť a porozmýšľať....

Predo mnou bolo a ešte aj veľa ľudí po mne bude, čo budú tvrdiť, že Vianoce to nie sú len darčeky, stromček, napchávanie sa pred telkou a blablabla. Niečo také ani tvrdiť nechcem. Veď predsa každá z týchto vecí Vianoce tvorí. Dokonca aj vianočné nákupy, pretože (aspoň) väčšina ľudí nakupuje darčeky, aby svojich blízkych potešila. Týmto im chcú dať najavo, ako ich majú radi, ako im na nich záleží. A v tom je to pravé čaro Vianoc. Občas sa nám však snaha potešiť našich blízkych vymkne z rúk a skončí to úplne inak ako sme očakávali. Preto zovšeobecňovať to, čo dnes pre ľudí Vianoce vlastne znamenajú, ani nemá význam a ako som už spomenul na začiatku - záleží na každom z nás. Tak napríklad - Ja :)

Vianoce mám veľmi rád a sú pre mňa skutočne najkrajším sviatkom roka. Nič a to doslova nič mi ich nedokáže pokaziť (som flegmatik tak aj preto ;) No teším sa na ne celkovo a teším sa na tie moje malé štastné Vianoce, ktoré prežívam niekde v sebe. A aké to sú? Tak to je ťažko povedať, pričom je to tak jednoduché. Páči sa mi na nich každá maličkosť a všetko, čo Vianoce ako-tak vyjadruje. A takto by mohol prežívať Vianoce každý, bez ohľadu na to "ako" by sme ich prežívať mali, či "ako" by mali vyzerať. Aj keď to nie vždy vyjde a nie vždy sa nám to podarí, stále ich môžeme prežiť štastne a veselo. A tiež je tu vždy tá možnosť, prežiť vlastné malé štastné Vianoce. Pre inšpiráciu si vypočujte túto pesničku, aj keď je v angličtine, niekedy stačí na inšpiráciu aj melódia.

Súvisiace linky:
Jedna sviečka

...článok prešiel gramatickou a estetickou úpravou vďaka Natálii (cmuq a štastné a veselé)

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Lipany alebo Košice + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Sobota, 20. Apríl 2024  meniny má: Marcel zajtra: Ervín