Horúca Čokoláda

Horúca Čokoláda horuca-cokolada.jpg"Prišla Zima krásavica..." (Пришла зима-красавица...) a to doslova a v plnej kráse najmä čo sa teplôt a fakt riadnej "kosy" týka. Dávať zľavy na základe teplôt vzduchu sa obchodníkom preto veľmi neoplatí, lebo -15 cez -20 a viac °C to už nie je žiadna sranda. A tak, ak nám to podmienky dovolia a nemusíme von, je určite lepšie ostať doma alebo niekde inde, pekne v teple a v papučiach. No telo je dobré vyhriať aj zvnútra či už čajom (v zásade len s rumom! ;), varením vínom alebo pollitrom chutnej horúcej čokolády.

Príprava je veľmi jednoduchá a dodržiavať zásady správneho varenia veľmi nemusíte. Jedlo či nápoj je najlepšie vtedy ak si ho spravíme podľa seba a podľa toho ako Vám najviac chutí, no určitý základ sa dodržať predsa len musí.
Základom sú ingrediencie: mlieko (500 ml) a čokoláda (100g tabuľka) či už mliečna, horká, biela či na varenie + nejaké to sladidlo komu by sa zdalo málo sladké poprípade nejaká esencia na zvíraznenie vône a chuti. Keďže bol na začiatku spomenutý polliter a mrazy a zima je tuhá tak tomu priamo úmerne zodpovedá aj množstvo čokolády a počet ľudí pre ktorých ju budeme pripravovať.
Postup je tiež veľmi jednoduchý, mlieko dáme zohriať do hrnca, ktorý pred tým ešte opláchneme studenou vodou - to aby nám neprihorelo a necháme ho zovrieť. Keď už bádame, že mlieko vrie vysypeme tam polámanú čokoládu. Pri prvej príprave tejto horúcej čokolády som niekde v kuchárke vyčítal, že čokoládu musíme postrúhať - zbytočne. Zaberie to nesmierne množstvo času, už po pár minútach sa nám čokoláda začne v rukách roztápať aj keď ju budeme držať cez alobal. Čokoláda sa v horúcom mlieku roztopí aj keď ju dáme len tak polámanú na kocky. No a potom už len miešame, miešame, miešame a necháme to trochu zhustnúť a keď nám už samotná čokoláda začína vrieť, zoberieme ju zo sporáka dole a vylejeme do vopred pripravených hrnčekov. A je to! :)

Tí, čo berú varenie skôr za umenie než "len" za spôsob pripraviť jedlo a nakŕmiť hladné krky rodiny, si môžu čokoládu trochu ozdobiť. Veľmi obľúbená a častá je kombinácia so šľachačkou plus nejaký ten keksík či piškôta k tomu alebo celé tyčinky škorice.
Čokoládu pijeme kým je ešte teplá čo je určite samozrejmé, no úžasná vec na tom je trochu počkať kým sa nám na povrchu vytvorí husta šupka čokolády a tú potom môžeme pozbierať lyžičkou a vychutnať si ju v trochu hustejšej konzistencii. No je to trochu aj zradný nápoj a ak sa ju rozhodnete "chlípať" ako máte vo zvyku čaj či kávu tak si musíte dávať pozor aby ste si neoparili jazyk či nevyliali vriacu čokoládu rovno do seba pretože tento nápoj je na povrchu o niečo chladnejší ako na dne.

Zase som sa "rozpísal oničom" :) len kvôli nejakej horúcej čokoláde. Ak ste sa rozhodli pripraviť si ju určite to neoľutujete, pretože chutí oveľa lepšie ako instatná z prášku či "automatová" čokoláda a určite bude pripravená s láskou.
Prajem dobrú chuť a aby som vás vydráždil ešte viac tu je zopár príjemných obrázkov na túto tému.

Súvisiace linky:
Kakao predlžuje život! - styl.markiza.sk


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Snina alebo Vranov nad Topľou + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Utorok, 22. Október 2024  meniny má: Sergej zajtra: Alojzia