Loreena McKennitt - An Ancient Muse (tracklist + worldwide release dates)

Loreena McKennitt - An Ancient Muse (tracklist + worldwide release dates) loreena-mckennitt-an-ancient-muse.jpgLoreena McKennitt na jeseň 2006 pripravila pre svojich fanúšikov v poradí už siedmy celoštúdiový album s názvom An Ancient Muse. Ako pri predošlých albumoch tak aj pri tomto čerpala inšpirácie od Keltov, fúziou melodickej jemnosti Škótskej a Írskej baladickosti s muzikálnou tradíciou Grékov, Turkov, Španielov a taktiež aj Škandinávcov. Po takmer 10 rokoch to bude prvý štúdiový album, naposledy to bol multi-platinový album z roku 1997 - The Book Of Secrets.

Aktualizované: 6. novembra 2006
Dátum vydanie nového albumu sa nezadržateľne blíži, čo je len dobré a pôjde skôr o dátumy pretože v rôznych krajinách to bude iný dátum.

 

An Ancient Muse je pokračovaním objavovania Keltskej kultúry na ceste prúdiacej naprieč érami a hudobnými žánrami, od Britských ostrovov do starodávneho Grécka a Byzancie a Otomanskej éry Turkov. Ako Loreena sama opisuje “Tento album je trochu ako vyzbrojením sa Euro-vlakovou kartou. Je to ako príslovie: Neviem kam prídem na konci tejto cesty. Len sa pokúšam dostať na vlak a dovolím každému stretnutiu viesť ma k tomu ďalšiemu.”

Deväť skladieb na albume An Ancient Muse privedie poslucháča na cestu časom: návrat domov - “The Gates Of Istanbul”, čaro kočovnej potulke v “Caravanserai”, nešťastná láska a križiacke výpravy - “The English Ladye and the Knight” založená na básni Sira Waltera Scotta a strata a túžba v “Penelope’s Song” v ktorej ako samotný názov prezrádza je o Odyseovej žene, čakajúcej a ustráchanej počas toho kým on bol preč zažívajúc dobrodružstvá zvečnený v Homérovej Odysee. Napriek širokej spleti nástrojov (Oud – druh lutny, lýra, Švédske zaklinované husle a violy da gamba) všetko to pochádza z rovnakých inšpirácií: zmysel pre kraj prináša Loreena McKennitt do celej práce, vizuálna spleť predstáv, prepojenie muzikanta s hudobným nástrojom.

Loreena McKennitt pracuje z jej domova Stratforde, Ontariu, Kanade kde sa na všetkom sama podieľa produkčne aj si všetko sama manažuje a taktiež je hlavou medzinárodne úspešnej nahrávajúcej spoločnosti - Quinlan Road. Počas svojej kariéry, preklenutím dvoch dekád, jej hudba získala úspech celosvetových kritikov a zlaté, platinové a multi-platinové ocenenie v 15 krajinách na 4 kontinentoch. Vyhrala niekoľko ocenení vrátane Billboard International Achievement Award a dve Juno Awards.

Loreena hovorí o jej spolupráci s Verve: "Natoľko tento album predstavuje hudobnú cestu po objavovaní, teším sa na spolupráce s ľuďmi z Verve v objavovaní možností toho nového hudobného dokumentu ktorý to všetko môže vyjadrovať." “Loreena je skutočne nadaný umelec, producent a obchodný partner” hovorí prezident a riaditeľ Verve Music Group, Ron Goldstein. Tento nový album určite poteší priaznivcov a oddaných poslucháčov Loreeny Mckennitt, ktorí jeho príchod očakávali už dlhú dobu. Je to (opäť) majstrovské dielo originality, ducha a úžasnej hudby.
Pozrite si E-card I.   E-card II. k pripravovanému albumu: An Ancient Muse

-- poznámka autora --
Jediné na čo som sa zmohol bol preklad newsletter-u a to som sa k tomu podujal cca po mesiaci (mám sa s čím teda chváliť :), keďže tento nový album sa ku mne zatiaľ nedostal. No som rád, že si budem môcť vypočuť jej najnovšiu tvorbu, takisto ako jej ostatný fanúšikovia. No napriek tomu súhlasím a zároveň dúfam, že to, o čom sa v newsletter-i k pripravovanému albumu píše, bude napokon aj pravda. No Loreena nezaháľa a okrem nového albumu ponúka fanúšikom koncert počas troch dní: 13., 14. a 15. 9 2006 v Španielsku a konkrétne v Alhambra (komplex unikátnych palácov) v Granade.

Pridaj názor


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Košice alebo Svidník + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Piatok, 29. Marec 2024  meniny má: Miroslav zajtra: Vieroslava