Ako a kde si nájsť prácu cez internet

Ako a kde si nájsť prácu cez internet praca-cez-internet.jpgSte nezamestnaný? A koho to zaujíma :) Takto (trocha) "drsne" som si narýchlo spravil predpis k tomuto článku s tým, že ho potom určite zmením. No neskôr som si povedal "Prečo?". Veď v podstate, je to pravda! V dnešnej dobe ak ste nezamestnaný, tak to okrem vás, blízkych a štátu :) netrápi nikoho. Veď prečo by aj?! Najhoršie to je ak to netrápi Vás. Preto ak vám na tom záleží - nájsť si prácu, no nechce sa vám vyčkávať nekonečné hodiny na Úrade práce, v tomto článku sa dozviete ako a kde si nájsť prácu, no trocha (aspoň podľa mňa) pohodlnejšou formou.

Aktualizované: 27. 05. 2007
Na hľadaní práce nie je nič zložité, preto z toho nebudem robiť žiadnu vedu, no na začiatok by sa patrilo uviesť zopár slov. Hlavné je to, aby ste vedeli o aký druh práce máte záujem, no niekedy sa stane, že natrafíte na celkom inú prácu, ktorá vás niečím zaujme a vy sa možno rozhodnete práve pre ňu. Jednotlivé odkazy na "pracovné stránky" budú rozdelené na slovenské a české, pretože je veľký dopyt aj po práci v zahraničí.

Slovenské "pracovné stránky"

www.naseplaty.sk Výška mzdy pri hľadaní práce je zrejme najdôležitejším faktorom. Ak však neviete "koľko si pýtať" skúste tento slovenský platový monitor. Nájdete v ňom prieskum platov na Slovensku s možnosťou zapojiť sa do prieskumu alebo si nechať zobraziť výšku platu vo vašej oblasti a regióne v ktorom sa chystáte pracovať.

Ďalšie stránky:
www.jobmarket.sk   www.nup.sk   www.agenturajobs.sk   www.infowork.sk   www.noslus.sk   www.trenkwalder.com/sk/   www.pohnitesvetom.sk   www.askforjob.sk   www.jobagent.sk   www.123dopyt.sk   www.tatramarine.sk

České pracovné stránky

Ďalšie stránky:
www.annonce.cz   www.doprace.cz   www.cvonline.cz   www.volna-mista.cz   www.personalista.cz   www.jobpilot.cz   www.epoptavka.cz

Agentúry:
http://londyn.sk/agentury.php - rozsiahly zoznam pracovných agentúr, ktoré poskytujú prácu, študijné pobyty a ubytovanie v zahraničí (najmä vo Veľkej Británii)

Akej "práci" sa vyhýbať!

"PRÁCA" z domu

www.zarobokdoma.sk, www.pracadoma.sk, www.pracujtezdomu.sk, www.pracujdoma.sk, www.pracovat.sk, www.praca-info.net, www.on-linejob.sk, www.verryoddjob.sk, www.praca-info.net, www.prilezitost.sk, www.zarabaj.ws a podobné stránky su zakladané dealermi MLM systémov na ktorých vám ponúknu objednanie ifnormačného balíčka v cene cca 500sk z ktorého sa aj tak nič nedozviete. Podobné stránky odporúčam ignorovať!

MLM - Multi Level Marketing

Vzhľadom k môjmu mladému veku, nedozretým a neustáleným názorom a z lásky k pracujúcemu ľudu som sa rozhodol spraviť edit k téme: MLM. Bol som trošku zaujatý voči MLM, čiže informácie o tomto systéme boli tak akurát platné pre mňa. Áno priznávam sa, vyhýbam sa MLM ako redukčnej diéte, no vadí mi na tom jedno, že ľudia pracujúci v MLM sú o vás až prehnane starostlivý alebo ak chcete - otravní. O to horšie pre vás ak neviete povedať "NIE!". Nakoľko je to mimo mňa a mal som s tým len viac menej spoznávacie skúsenosti, nie je dôvod viac sa k tomu vyjadrovať. Alebo by bolo dobré napísať o tom samostatný článok, samozrejme objektívny, nakoľko v tomto článku som opäť raz odbočil od témy. V rozhorčení, samozrejme. Nakoľko som autor stránky mám právo si písať čo sa mi zachce. Aj mazať. A ešte jedna vec: neznášam poisťovákov :)

UPOZORNENIE: Na tieto uvedené systémy radšej nereagujte ak si nechcete zbytočne narobiť dlhy či inak si zkomplikovať život. SLUŠNÁ práca na Slovensku JE, len ju treba vedieť nájsť. V MLM musíte na začiatok niečo investovať, niečo nakúpiť a tak to predať. Nikto vám nikdy nezaručí, že to predáte. Lenže jedno vás do toho nútiť bude a to vlastné peniaze ktoré ste už do toho investovali. A to sa prácou nazvať nedá. Prvým zdrojom je samozrejme úrad práce no taktiež nespočetné množstvo pracovných agentúr a vyhľadávačov. Samozrejme nie všetky sú solventné preto je dobré využívať služby hľadania práce na rokmi overených stránkach akou je profesia.sk.

MLM vznikol v Amerike a bol navrhnutý ako distribučný systém. V začiatkoch tak aj fungoval. Išlo o to aby sa rôzny tovar dostal aj k ľuďom, ktorí bývali ďaleko od veľkých miest alebo ich v určitej komunite žilo málo. Vedenie obchodu v takej komunite by preto žiaden zisk nevykazoval a bol by zbytočný. Preto takéto komunity a oblasti raz za čas navštevoval dealer a predal im potrebné množstvo tovaru.
Dnes skôr zneužíva ľudí bez práce a núka im pekný zárobok bez toho aby sa od nich požadovalo akékoľvek vzdelanie. Okrem zárobku (ktorý nie je nikdy istý) sa na nalákanie ľudí úvádzajú výhody ako voľná pracovná doba, človek je sám sebe šéfom a podobne. No najvačším lákadlom je "pyramída", čiže systém kedy daný človek nemusí zhánať ľudí na to aby im daný produkt predal, ale stačí aby si našiel ďalších idiotov ktorí to budu robiť zaňho a on z toho bude pekne profitovať. V skratke, hyenizmus.
3 hlavné dôvody prečo s MLM nikdy nezačať:

  • Z človeka sa stane magor. Chce čím viac predať a čím viac zarobiť aj keď tie jeho super moderné produkty nikto nepotrebuje. Prestane hľadieť na určité hranice a aj z toho najtichšieho človeka sa stane človek otravný, ktorému sa už zdiaľky začne každý veľkým oblúkom vyhýbať.
  • Zisk má vždy len ten, ktorý je na vrchole pyramídy!
  • Zbytočne stratený čas, nervy, vstupné investície, narušenie vzťahov s ľuďmi a ešte mnoho iných
MLM systémy: SCONTO, Herbalife, Amway a iné im podobné.
Poznámka: Systém sám o sebe zlý nie je, len tí čo ho (zne|vy)užívajú ho robia takým akým dnes je.

Vypisovanie dotazníkov istej nemenovanej spoločnosti

Táto nemenovaná spoločnosť posôbí na Slovensku a v Čechách nejaký ten rôčik (maximálne tak 3-4). Získavajú ľudí na vypisovanie úverových dotazníkov a na to majú fakt zručných ľudí prevažne z Čiech, ktorí vám pohotovo vyvrátia akékoľvek pochybnosti ohľadom ich systému. Na Slovensku s tým pracujú prevažne hlúpe vysokoškoláčky ktorích zaujíma len to ako na seba zeregistrovať čo najviac ľudí. Preto ak nájdete inzerát s textom "vypisovanie úverových dotazníkov 500sk/deň" radšej tomu nevenujte pozornosť a noviny zahoďte.

Prajem Vám veľa šťastia pri hľadaní práce a neskôr aj veľa pracovných úspechov.

Súvisiace linky:
European Curriculum Vitae format - forma životopisu (curriculum vitae) schválená EU

  ..........na MLM nereagujte....... Martin20.02.2008 16:48 
  MLM janko30.12.2009 22:18 
 Re: MLM saman03.09.2010 15:16 

Pridaj názor             Zobraziť všetky


Potrebujete vytvoriť www stránku (či už ste z mesta Michalovce alebo Vranov nad Topľou + okolie)?
Viac info zdarma...

© 2005 - 2024 res5ekt.com All rights reserved
tvorba web stránok


  Sobota, 20. Apríl 2024  meniny má: Marcel zajtra: Ervín